| OM OSS

 

VISJON

GJ Machine skaper fremtidens industri

KJERNEVERDIER

Kvalitetsbevisst, innovativ, serviceinnstilt

F.v: Atle Rettedal Trolltunga Robotics, Gunnar Johnsen GJ Machine, Lisbet Johnsen GJ Machine, Kenneth Nilsson RobotNorge, Laila Valdeland Trolltunga Robotics og Jean-Marc Launey RobotNorge – nå fungerende daglig leder GJ Machine.

Mai 2021

GJ Machine AS og RobotNorge AS går sammen for å styrke Trolltunga Robotics-konsernet.

Trolltunga Robotics AS utvider satsingen på å skape lønnsom og bærekraftig produksjonsindustri i Norden. Kompetansen styrkes, produkt- og tjenestespekteret økes og markedet utvides når sunnmørsbedriften GJ Machine nå blir en del av konsernet.

 

Trolltunga Robotics-konsernet består fra før av RobNor i Malmø, RobotNorge og Byte Motion på Klepp. Byte Motion er et oppstartsselskap innen kunstig intelligens og vision & software rettet mot robotikk. GJ Machine i Skodje utenfor Ålesund har sin kjernekompetanse innenfor automatisering. GJ Machine og RobotNorge utfyller hverandre kompetanse- og markedsmessig, og kjenner hverandre godt gjennom mangeårig partneravtale knyttet til integrasjon av roboter og systemer fra ABB Robotics.

GJ Machine og RobotNorge har hatt store leveranser blant annet innenfor prosess- og næringsmiddelindustri, og gjennomfører nå nyskapende prosjekter for selskaper som TINE, Q-meieriene og Wiig Gartneri.

GJ Machine blir et søsterselskap til RobotNorge ved at Trolltunga Robotics kjøper aksjemajoriteten i GJ Machine. Jean-Marc Launay vil tiltre som daglig leder i GJ Machine i en overgangsfase. Gründer Gunnar Johnsen vil fortsette som drivkraft og nøkkelperson i selskapet. Oppkjøpet vil bety en betydelig økning i ledelses- og styrekompetanse i GJ Machine.

Konsernet Trolltunga Robotics, GJ Machine inkludert, hadde i fjor en omsetning på ca. 170 MNOK. De totalt 60 medarbeiderne har en betydelig samlet kompetanse. Trolltunga Robotics har forutsetning for og ambisjoner om å gi enda bedre kundeopplevelser, samt utvikle nye innovative robotløsninger.

HISTORIE

 • GJ Machines historie går tilbake til 1989 da Gunnar Johnsen startet levering av utstyr til matindustrien, med en annen eier.

 • I 2000 forlot Gunnar selskapet og startet for seg selv Gunnar Johnsen EK

 • I 2006 ble vi AS og skiftet vi navn til Gunnar Johnsen Machine AS.  Aklsjonærer 50/50 Lisbet og Gunnar Johnsen

 • I 2014 navneerndring til GJ Machine AS

 • Som spesialist på automatisering og skreddersøm av løsninger innen automatisering og rustfritt stål, ble andre næringer kjent med oss og vi har siden den gang levert til mange forskjellige bransjer.

I dag leverer vi høyteknologi og automatisert produksjonslinje for all prosessindustri

Det er dyrt å drive industriell produksjon i et høykostland som Norge. Derfor jobber stadig flere industribedrifter med effektivisering og automatisering av sine produksjonsprosesser. GJ Machine har hjulpet mange av dem, og tilbyr komplette produksjonslinjer, fra roboter til transportbånd og styringssystemer for næringsmiddelindustrien og annen prosessindustri i hele landet.

– Vi arbeider i en vid bransje, så vår kompetanse kan brukes mange plasser.

Fornøyde kunder kommer igjen, takket være våre fleksible og dyktige medarbeidere. I tillegg til utvikling og installasjon, har GJ Machine et stort fokus på kvalitet, kursing og opplæring. Stadig dukker det opp nye teknologier og nye arenaer for å vise seg frem.– Vi må holde oss oppdatert kontinuerlig.

Blant områdene GJ Machine også satser på er vision kamera-teknologi, der avanserte kameraer monteres på roboter. Med denne teknologien utfører ikke bare robotene mekanisk forflytting, men kan i tillegg identifisere feil og mangler ved et produkt. Kameraet kan gå inn og se om emballasjen holder god nok kvalitet, noe som gir et verdifullt bidrag til bedre kvalitetssikring,

Bedriften jobber ikke mot et mål om at roboter skal erstatte menneskelig arbeidskraft, men at robotene skal fungere som et supplement. I arbeidsoppgaver som tunge løft og monotone bevegelser, kan robotene gå inn og lette arbeidet.

GJ Machine har også motorer og gear som lagervare, og en rekke anerkjente leverandører i sitt nettverk. Det gjør at de både kan tilby rask service i tillegg til god kvalitet.

– Som en relativt liten aktør, hender det at vi får spørsmål om vi er i stand til å løse utfordringer som er svært kompliserte. Men det er sjelden noe problem. Som systemintegrator for ABB Robotics, som et stort konsern i ryggen, finner vi en løsning på det meste.

KOMPETANSE OG KJENNSKAP AV DITT ANLEGG

Når noe er galt, ødelagt eller bare trenger vedlikehold, er det viktig å få levert de nødvendige komponenter raskt og effektivt. Like viktig er det at du får de rette komponentene, som passer inn i produksjonsprosessen og som har spesifikasjoner til å utføre jobben den skal gjøre.
Med oss er du sikret en samarbeidspartner som kjenner deg og ditt anlegg, og som i mange tilfeller også har levert utstyr til deres anlegg. Dette sikrer deg rask og kompetent hjelp til å finne den rette løsningen.

 

TJENESTER/INFO

Viktige fordeler ved bruk av våre tjenester

 • Tegner og produserer etter kundens ønsker
 • Rask og god oppfølging
 • Liten administrasjon, den som tegner er med på produksjon og ferdigstilling av anlegg
 • Gode priser og betingelser
 • Allsidig ekspertise

Informasjonsforespørsel ?
Fortell oss hva du ønsker og hvordan vi kan kontakte deg. Sende oss en epost eller kontakt oss på telefon for:

 • At en salgsmedarbeider skal ta kontakt med deg
 • Et pristilbud
 • Bestilling av produkter
 • Andre forespørsler eller henvendelser

Planløsninger med riktig logistikk og funksjonelt utstyr er viktige faktorer for driftssikre anlegg. Vi har lang erfaring og bred kompetanse innen pneumatikk, hydraulikk, elektro og PLS-styringer. Våre konsulenter følger prosjektet, lite eller stort, fra begynnelse til det er ferdig montert og anlegget er oppstartet. Konsulentene følger også opp opplæring av operatører for bruk av tekniske utstyr på deres nye anlegg. Vår tegneavdeling benytter Inventor og AutoCAD som består av tekniske tegnere med en solid bakgrunn i faget. Plantegningene inneholder beskrivelse av utstyret med opplysninger om elektriske og tekniske data.

 


OMBYGGING AV EKSISTERENDE ANLEGG

Er dere ikke fornøyd med deres eksisterende anlegg eller ser behovet for en mer effektiv produksjon? Med vår kunnskap går vi igjennom anlegget sammen med bruker og finner en bedre løsning for akkurat det anlegget. Dette kan være plantegninger, flytting eller ombygging.


MONTASJE

Montasje og igangkjøring er viktige faktorer.

 • GJM utfører montering og sammenstilling av det leverte utstyret.
 • Vi samkjører eksisterende og nytt utstyr med løsninger for grensesnitt mellom andre leverandørers leverte og eksisterende utstyr.
 • Vi har oppfølging de første driftsdagene for justering og opplæring av operatører.

 


BETINGELSER

Våre leverings-, betalings- og garantibetingelser følger de alminnelige standardene i NLM19 og GJ Machines generelle salgs- og leveringsbetingelser om ikke annet er avtalt mellom partene.