Det nyeste innen transportsystemer og logistikkløsninger ble presentert på spektakulært vis i Skodje. 

Interroll er verdens største leverandører av materialhåndteringsløsninger, og har store aktører som Posten, LEGO, Amazon og Coca Cola i sin kundeportefølje.

 Fra Mai til Oktober arrangeres The Interroll Truck Road Show i utvalgte europeiske land. En trailer full av teknologi og sofistikerte løsninger gjøres om til et interaktivt showroom, der besøkende får en forsmak på fremtiden og mulighetene som ligger der.

 Det nyeste innen transport- og logistikkløsninger

For første gang er Norge stoppested, og det er ingen tilfeldighet at Skodje ble valgt som destinasjon.

 – Vakre Sunnmøre og Skodje ble et naturlig valg på turnéen ettersom GJ Machine ble sertifisert som “RollingOn-partner” i 2021. Vi har et godt samarbeid og nå har vi gleden av å vise fram det siste innen materialhåndteringsløsninger for eksisterende og potensielle kunder på dette flotte stedet, sier salgssjef Arild Christensen i drammensbaserte Interroll AS.

Arild Christensen

“Monster Truck”: Arild Christensen foran traileren som er 18 meter lang og utvidet til 6 meter på arrangementet.

Han er godt fornøyd med hvordan arrangementet har forløpt.

 – Det har vært veldig bra! Vi har møtt mange hyggelige og dyktige folk som har fått mer kompetanse og inspirasjon ved å oppleve dette, og som også er blitt utfordret til å tenke litt utenfor boksen, fortsetter Christensen.

 Gründer i GJ Machine, Gunnar Johnsen, er glad for det gode samarbeidet med Interroll og for besøket av den banebrytende traileren, som det kun finnes én av.

 – Vi er stolte av å være landets eneste sertifiserte RollingOn-partner til Interroll, og at de tar turen hit til oss. Både traileren og presentasjonene av de ulike transportsystemene er imponerende. Her får besøkende fra et bredt spekter av bransjer et godt innblikk i hva som er fremtidens løsninger innenfor segmenter som materialhåndtering, palletering, sortering osv, sier Johnsen.

KINOSAL: Inne i traileren ble ulike transportsystemer presentert for deltakerne i en egen “kinosal”.

“Roadshowet” ble holdt over to dager og til sammen fikk om lag 50 påmeldte være med på en happening litt utenom det vanlige, der fremtidens teknologi var sentralt.

 En av grunnene til at Interroll startet med omreisende showroom, kom som en konsekvens av pandemien. 

 – Ja, pandemien satte en stopper for møteplasser og messer, så vi måtte være proaktive og finne måter å komme ut til kundene på. Denne traileren har virkelig vært en god løsning! Både i år og i fjor har roadshowet vårt vært omkring hele Europa, hvor vi har truffet kundene hvor de holder til, forklarer Christensen.

 Se våre Interroll transportsystemer

Gunnar Johnsen

Roadshow i produksjonshallen: Gründer i GJ Machine, Gunnar Johnsen, klar for å ta imot kunder og andre besøkende.

Effektivisering og økt produksjon

Automatisering i industrien og teknologien innen transport- og logistikkløsninger har utviklet seg mye de siste tiårene, og vil også fortsette å gjøre det.

 – Våre nye løsninger og transportører vil føre til enda større effektivitet og lønnsomhet når det kommer til produksjon, materialhåndtering og vareflyt. Stadig flere bransjer ser behovet for effektivisering og nye måter å utføre arbeid på. Det er rett og slett fremtiden og veien å gå, mener Johnsen.

 Det betyr ikke nødvendigvis at automatisering og robotisering av arbeidsoppgaver erstatter arbeidsplasser..

 – Det er veldig ofte et supplement til mennesket, som i mange tilfeller får andre oppgaver. I tillegg til lønnsomhet og økt produksjon sørger ny automatisering også for at HMS blir ivaretatt på en helt annen måte, ved å minimere monotone, intensive og belastende oppgaver, forteller Johnsen.

SAMARBEID: Gunnar Johnsen i GJ Machine flankert av f.v Anders O. Jørgensen, Benny Gude og Arild Christensen

Transport- og logistikkløsninger til nye bransjer

Interroll produserer og leverer komponenter, moduler og produkter innenfor mange segmenter. Disse er å finne både på flyplasser, i dagligvare, netthandel, sortering og ikke minst i næringsmiddelindustrien, som selskapet har som et stort satsningsområde.

– Vi er blant annet representert med våre løsninger på de fleste flyplasser i verden og i de fleste kassadisker i dagligvarehandelen. I de siste årene har vi også innledet avtaler med store aktører som driver med netthandel, noe som betyr logistikk, vareflyt og materialhåndtering i veldig stor skala, sier Christensen.

Nå ser Interroll og GJ Machine at flere bransjer og industrier følger etter.

– Stadig flere bransjer innen næringsmiddel- og prosessindustrien henvender seg med ønske om å effektivisere produksjonen. Noen av dem har vi møtt her på roadshowet. Veldig spennende og hyggelig, sier Christensen, idet nye besøkende gjør seg klare for en omvisning i traileren.

–  Det fine er at vi kan skreddersy våre transportsystemer til ethvert behov og til nesten alle bransjer. Her får de besøkende se nettopp det, legger Johnsen til.

Før turen gikk til Furlia Industriområde i Skodje, stoppet Interrolls trailer i Finland, hvor mye av fokuset var rettet mot bil- og dekkindustrien. Nå ruller traileren videre til neste stoppested som er utenfor København i Danmark, hvor Interrolls fabrikk JOKI feirer sitt 50års jubileum.

 

GJ Machine ønsker Interrolls team god tur videre og god fornøyelse til alle besøkende.

PS! På Interrolls nettsider kan du få en virtual tour for å oppleve traileren innenfra.

Er du klar for å ta det neste steget inn i fremtiden? Se hvordan GJ Machine kan hjelpe din bedrift.